Social Marketing

Uit cijfers het TNO NIPO blijkt dat Social Media steeds meer worden  gebruikt in Nederland. LinkedIn maakte in 2010 een groei door in gebruik van maar liefst 51%, Facebook deed daar met 48% amper voor onder. Ook het gebruik van Twitter is toegenomen met 18%. De aanwezigheid van uw organisatie in de diverse Social Media speelt een steeds belangrijkere rol voor uw online resultaat.

Social Media voor bedrijven

Diverse Social Media stellen u in staat rechtstreeks te communiceren met uw doelgroep. Door klanten de mogelijkheid te bieden de dialoog met u aan te gaan over uw diensten en/of producten en hen in staat te stellen dit te delen met hun vrienden kunt u uw netwerk enorm vergroten.

Wanneer derden enthousiast zijn over uw diensten of producten is dit veel effectiever dan wanneer u zelf zegt dat u goed bent. Huidige technieken bieden bovendien vergaande mogelijkheden voor integratie tussen Social Media en uw website.

Kies de juiste kanalen bij uw doelgroep

Comsult kan u helpen met het kiezen van de juiste Social Media kanalen voor uw doelgroep en het afstemmen van de diverse activiteiten via deze kanalen voor een consistente boodschap en uitstraling. Voor succesvolle resultaten via Social Media moet u in staat zijn uw doelgroep te interesseren.

Social Media en Google

Er gingen al enige tijd geruchten over de rol van Social Media voor de ranking van websites in de zoekresultaten van Google. Begin dit jaar heeft Google bevestigigd dat Social Media meewegen in de ranking. Met het lanceren van de Google+1 functionaliteit begin dit jaar gaan ze zelf de concurentie aan met de Facebook ‘like’ functionaliteit.

Vrijblijvend meer informatie ontvangen over Social Media?

Overweegt u om gebruik te gaan maken van Twitter, Facebook, LinkedIn of bijvoorbeeld YouTube? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier voor meer informatie over de inzet van Social Media voor uw organisatie. U kunt ons ook bellen op 050 – 311 2157.