Zoekmachine marketing

Marktaandeel Google 95% 2010
Marktaandeel Google 95% 2010

In Nederland heeft 93% van de huishoudens thuis toegang tot internet. 88% van alle internetters gebruikt het internet om specifieke informatie over producten of diensten te zoeken. Ruim driekwart van de Nederlanders koopt regelmatig producten online. Gevonden worden op internet is dus van groot belang voor uw organisatie. Wij helpen u om rendabel online te adverteren.

Vier redenen voor u om Google AdWords te gebruiken

 1. Direct resultaat.
  U bent direct te vinden op de door u gekozen zoekwoorden.
 2. Uw kosten zelf in de hand.
  U houdt een duidelijk overzicht van de gemaakte kosten en resultaten dankzij onze maandelijkse rapportage. Bepaal zelf hoeveel u maximaal per dag, bezoeker of lead wilt betalen!
 3. Bereik uw doelgroep.
  Bereik dagelijks een groot aantal potentiële kopers die geïnteresseerd zijn in uw diensten of producten.
 4. Vertoon uw advertenties wanneer het echt relevant is.
  Adverteer in heel Nederland, of alleen in uw eigen regio. Ook kunt u uw advertenties toespitsen op bezoekers met een relevant demografisch profiel (man/vrouw, leeftijdsgroep, etc.).

Hoe werkt Google AdWords?

Ruim 95% van de internetgebruikers in Nederland gebruikt Google om informatie te zoeken over specifieke producten of diensten (bron: CBS).

 Op het moment dat iemand een zoekwoord invult via Google en klikt op “zoeken” komt er een overzicht van de zoekresultaten. Deze zoekresultaten bestaan uit  advertenties en de zogenaamde “organische resultaten”. Op basis van de ingevulde zoekwoorden presenteert Google een aantal relevante advertenties.

 Als bezoekers klikken op een advertentie betaalt de adverteerder hier een vergoeding voor. De prijzen van de clicks worden bepaald door onder andere vraag en aanbod, kwaliteit van de advertentie en kwaliteit van de pagina waarop bezoekers terechtkomen. Wij helpen u dit optimaal in te richten.

 De bezoeker wordt dan meestal naar een pagina op de website van de adverteerder geleid die relevant is voor de zoekterm. Veelal kan hier iets worden gekocht of kan productinformatie worden aangevraagd.

Google AdWords inzetten voor uw organisatie

Samen met u kijken we naar de factoren die essentieel zijn voor uw online succes.

 • Wat is uw doel?
  Samen met u inventariseren wij het doel van uw campagne. Wilt u leads generen via uw website of wilt u direct online verkopen?
 • Bepalen welke zoektermen voor u relevant zijn.
  Wij gaan samen met u kijken welke zoektermen relevant zijn voor uw organisatie en waar u het beste resultaat mee kunt behalen binnen uw budget.
 • Opstellen van verschillende advertentie varianten
  Op basis van de geïnventariseerde zoekwoorden gaan wij verschillende advertenties voor u maken die getoond worden via Google.
 • Wij beheren uw AdWords campagne voor het beste resultaat.
  Comsult onderhoudt uw campagne en stuurt periodiek bij om voor u de beste resultaten uit uw online marketing budget te halen.
 • Ontvang elke maand een rapportage met uw behaalde resultaten.
  Dankzij onze rapportage heeft u inzicht in de resultaten van uw campagne.

Wilt u meer weten over Google AdWords voor uw organisatie?

Neem voor meer informatie over Google AdWords vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier of bel ons op 050 – 311 2157.